Top

YAKLAŞIMLARIN TANIMLARI

6.08.2020 / Mandalin

GEMS EĞİTİM MODELİ

Gems Eğitimi Nedir?

Gems (Great Explorations in Math and Science ) ilk olarak Kaliforniya Üniversitesi’nde yer alan Lawrance Hall of Science adında ki fen merkezi tarafından hazırlamış ve geliştirilmiştir. Gems, bir eğitimi programıdır. Bu eğitim programı sürekli geliştirilmeye devam edilen bir yapıdadır.

Fen ve matematik bilimlerinin çocuklara temel kavram ve yöntemlerini anlamalarını hedeflemektedir. Çocukların fen ve matematik bilimlerine karşı olumlu bir düşünce de bulunmalarını sağlayarak, bu alanda başarıya ulaşmasını desteklemektedir.

Gems eğitimi, fen bilgisi eğitiminde çocukların gözetimli keşif yöntemi ile bilinçlenerek öğrenmelerini sağlamaktadır. Gözetimli keşif, çocuğun isteği doğrultusunda öğrenime katılmasını, görerek ve keşfederek öğrenmesini vurgulamaktadır.

Fen ve matematik bilimlerini çocukların daha keyifli bir şekilde öğrenmesi ve kavramasını destekleyen programdır. Öğrencilerin heyecan verici ve etkili etkinliklerle kaliteli bir öğrenim sağlayan rahat bir eğitim programıdır.

 

GEMS EĞİTİMİ AMACI NEDİR?

Gems eğitimi, çocukların klasik eğitim dışında daha farklı bir eğitim almasını sağlamaktadır. Bu eğitim programı temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlatırken hayal gücünü etkileyerek geliştirmektedir. Keyifli ve etkili etkinliklerden oluşan bir program olan Gems çocukların kavramları kendi becerileri ile öğrenmesini sağlamaktadır. Yaşam kalitesinin yükselmesini desteklemektedir.

Bağımsız öğrenen ve eleştirel kişilerin yaratılmasında etki yaratmaktadır. Fen ve matematik eğitimin de çocukların kavramları daha iyi anlamalarının sağlamaktadır. Fen ve matematik becerilerinin gelişmesinde destekleyerek, bu bilimlere karşı olumlu tutum sergilenmesini oluşturmaktadır

 

Yeni fikir ve bilgilerin oluşumunda etkili olmalarını geliştirmeyi desteklemektedir. Sosyal bireyler olmalarını ve kolay şekilde ilişki kurabilmelerini amaçlamaktadır. Kendilerini doğru ve etkili şekilde ifade etme özgürlüğünü bilincini öğretilmektedir. Deneyler yapma, bilinçli tahminlerde bulunma, uygulama, karşılaştırma yapma, gözlem yapma gibi bilimsel beceri süreç kazanımlarını destekler nitelikte hazırlanmıştır.

 

  • Bağımsız öğrenen ve eleştirel bireyler yaratmak
  • Çocukların fen ve matematikte yer alan öncü kavramları anlamalarını sağlamak
  • Temel fen ve matematik becerilerinin önemini göstermek
  • Fen ve matematiğe karşı olumlu bir tutum edilmesini sağlamak
  • Yeni bilgi ve fikirler oluşturmaları
  • Hayat boyu bu becerileri kullanmaları
  • Sosyal ilişkiler
  • Gözlem

Çalışmalarımızda miktar (azlık – çokluk) , sayı, zaman, boyut, 5 duyu, şekil ve yer-yön-konum gibi kavramlara sıklıkla yer verilmektedir.

Aileler ve çocuklar için yenilikçi bir seçenek!

İletişim formunu doldurun, uzman ekibimiz sizi arayarak bilgilendirsin.